ĐOROVIĆ NA OKUPLjANjU MLADE REPREZENTACIJE: Želimo da pobedimo oba meča, imamo izvanredne igrače!11

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Makedonije i Rusije.

Reprezentacija Srbije će se pripremati u Novom Sadu, gde će boraviti do odlaska u Skoplje. Utakmica Grupe 7 protiv Makedonije igra se 6. oktobra, a četiri dana kasnije izabranici Gorana Đorovića će u Novom Sadu dočekati Rusiju.

„Svi pozvani igrači su došli i ono što je najvažnije, svi su zdravi“, rekao je Đorović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Govoreći o Makedoniji, Đorović je naveo da „nema sumnje“ da je makedonski fudbal u usponu.

„I oni su, uostalom kao i mi, malo promenili selekciju. Nema sumnje da je njihov fudbal u usponu, tome u prilog rezultati klubova, ali i selekcija. Dobro smo upoznati sa njihovim kvalitetima, ali ponoviću, gledamo prvo sebe, jer znamo koliko možemo i šta želimo“, rekao je Đorović.

Selektor i stručni štab ispratili su danas i meč Grupe 7 u kojem je Jermenija kao domaćin savladala Gibraltar minimalnim rezultatom.

„Pred nama su dva meča u koja ulazimo sa ambicijom da pobedimo. Sve poštujemo, ali imamo izvanredne igrače koji veruju u sebe i kvalitet koji poseduju. Idem korak po korak“, rekao je Đorović.

Za naredna dva meča u kvalifikacijama za plasman na EP u Italiji 2019. selektor Goran Đorović računa na sledeće igrače:

Golmani: Boris Radunović (Salerenitana), Nemanja Jevrić (Bačka) i Miloš Ostojić (Spartak);

Odbrambeni igrači: Nemanja Ćalasan (Spartak, Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž);

Igrači sredine terena: Andrija Živković (Benfika), Marko Grujić (Liverpul), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad);

Napadači: Luka Jović (Ajntraht) i Ivan Šaponjić (Zulte Varegem).

Beta