ŠAMPIONSKI POČETAK: Zvezda na krilima Lesora i Ročestija potopila Mornar!

Koašrkaši Crvene zvezde ostavrili su prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige pošto su u Pioniru ubedljivo savladali ekipu Mornara rezultatom 88:77 (47:30)

Izabranici Dušana Alimpijevića već u prvom poluvremenu je rešila pitanje pobednika, a odlično izdanje pokazali su Matijas Lesor sa 22 poena i Tejlor Ročesti koji je meč završio sa 17 poena,četiri skoka, sedam asistencija i jednom ukradenom loptom.

Gosti iz Bara su poveli na startu igre, da bi sjajni Matijas Lesor vezao pet poena, od čega četiri „zakucavanjima“, i doneo vođstvo domaćinu, koja je posle prvog kvartala iznosila „plus sedam“.

Serijom od 8:0 u drugoj čevrtini crveno-beli su počeli da se rezultatski odlepljuju, a pre svega su bili raspoloženi u šutu ta tri poena i pogodili su pet od osam.
Dominacija izabranika Dušana Alimpijevića nastavljena je i posle odmora.

Najveća prednost u ovom kvartalu iznosila je 21 poen, da bi posle trideset minuta crveno-beli imali prednost od 20 poena – 70:50.

Ovaj kvartal obeležili su dosta bespotrebnih faulova kao i prekida.

U poslednjem kvartalu Zvezda je lako održavala prednost, a ekipa Mornara je uspela da smanji vođstvo Zvezde na deset poena.

B92