ITALIJAN NA TANKOM LEDU: Anćeloti pred otkazom u Bajernu!

Predsdnik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je trener Karlo Anćeloti pod dodatnim nadozorom posle ubedljivog poraza od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

Bajern Minhen je sinoć u Parizu poražen od PSŽ sa 0:3, a prošlog petka je ispustio prednost od dva gola na domaćem terenu protiv Volfsburga.

„To je bio gorak poraz. Moramo da razgovaramo o njemu, moramo da uradimo analizu i iz kog se moraju izvući pouke i posle kog će neko snositi posledice“, rekao je Rumenige.

Anćeloti je na sinoćnoj utakmici izveo izmenjen sastav, na klupi je ostavio iskusne Franka Riberija, Arjena Robena i Matsa Humelsa, dok Žerom Boateng nije ni bio u ekipi.

Italijanski stručnjak je uveo Robena tek pošto je PSŽ poveo sa 3:0. Na konferenciji za novinare posle meča je kazao da je svestan da će biti kritikovan zbog postave.

„Ja sam neko ko mnogo pažne posvećuje postavi i formaciji. Ne žalim ni za čim. Istina je da su Roben, Riberi i Humels, jako dobri igrači, ostali na klupi, ali uvek imam dobre igrače na klupi. Tako je to u vrhunskim klubovima. Dobri igrači moraju da sede na klupi, to je moj posao“, rekao je Anćeloti posle meča.

S druge strane, prvi čovek Bavaraca nije pokazao simpatije prema treneru i igračima.

„Mislim da ono što smo sinoć mogli da vidimo nije bio Bajern Minhen. Bitno je da pređemo preko toga što pre i predstavimo Bajern Minhen u pravom svetlu. I takođe da pokažemo da smo mi tim koji je u prethodnim godinama u Evropi i na nacionalnom nivou bio svetla tačka“, rekao je Rumenige.

Tanjug