BRŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Rastali se Bajern i Anćeloti!

Karlo Anćeloti više nije trener minhenskog Bajerna, odlučeno je na sastanku između trofejnog stručnjaka i uprave kluba.

Oni su u četvrtak odlučili da prekinu saradnju posle teškog poraza Bajerna od Paris Sen Žermena, 3:0 u drugom kolu grupe B Lige šampiona.

Informacija o otpuštanju Anćelotija je objavljena na klupskom sajtu Bajerna.

„Igra našeg tima od početka sezone nije u skladu sa očekivanjima koja smo im predočili. Utakmica u Parizu je jasno pokazala da će biti posledica. Sportski direktor Hasan Salihamidžić i ja smo otvoreno razgovarali sa Karlom danas i izvestili ga o svojoj odluci“, rekao je Karl Hajnc Rumenige, predsednik bavarskog giganta.

Anćeloti je prošle sezone vodio Bajern do titule šampiona Nemačke, a u Ligi šampiona ih je zaustavio Real Madrid u četvrtfinalu.

„Želeo bih da se zahvalim Karlu na svojoj saradnji i izrazim žaljenje zbog onoga što se desilo. Karlo je moj prijatelj i ostaće to, ali smo morali da donesemo profesionalnu odluku u interesu kluba. Sada očekujem od tima pozitivan razvoj i najbolje igre da bismo dostigli svoje ciljeve ove sezone“,rekao je Rumenige.

Dani Alves, Edinson Kavani i Nejmar su Bajernu naneli najteži poraz u grupnoj fazi elitnog takmičenja 21 godinu unazad.

„Ono što smo videli, nije bio Bajern“, naglasio je Rumenige.

Kandidati za mesto italijanskog trenera su Vili Sanjol, Tomas Tuhel i Julijan Nagelsman. Osim Anćelotija, iz kluba su otišli i članovi njegovog stručnog štaba Đovani Mauri, Davide Ančeloti, Frančesko Mauri i Mino Fulko.

B92