MILOJEVIĆ UOČI MEČA PROTIV KELNA: Oni su veoma dobar tim, istoriju treba ostaviti tamo gde joj je i mesto!

Zvezda će u četvrtak gostovati Kelnu u drugom kolu Grupe H Lige Evropa.

„Keln je imao fantastičnu prošlu sezonu, Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi, pa i u svetu. Biće zanimljiva utakmica, pogotovo za nas, da vidimo kako ćemo reagovati na sve to“, kazao je Milojević.

Crveno-beli neće moći da računaju na povređenog Vujadina Savića, a Milojević je rekao da još ima nedoumica ko će ga zameniti na mestu štopera.

„Imam mnogo dobrih igrača i svi koji su u klubu zaslužuju da igraju. Ne volim da pričam o igračima koji nisu tu. Vujadin je povređen i nije sa nama. Ko god bude igrao, daće maksimum. Za koga se god budem odlučio, mislim da zaslužuje da igra“, rekao je Milojević.

On je naveo da ne razmišlja o tome kojim će se rezultatom završiti utakmica, već da mu je važno da njegovi fudbaleri daju sve od sebe.

„Ne razmišljam koji će rezultat da bude. Želim da imam ekipu koja ima samopouzdanje. Pokušavamo da pravimo kontinuitet dobrih rezultata. Ovo su specifične utakmice i ne možete mnogo da govorite unapred niti bilo šta da prognozirate. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u pravom svetlu“, dodao je trener crveno-belih.

Keln beleži loše rezultate ove sezone, pošto je poslednji u nemačkom prvenstvu sa samo jednim bodom, koji je osvojio prošlog vikenda.

„Ne možemo da gledamo na takav način jer je Keln izuzetno dobra ekipa. Imaju problema sa povredama nekoliko igrača što je poremetilo koncepciju. Oni igraju Bundesligu, Keln je Keln, to je nemački fudbal koji se bazira na disciplini i odgovornosti. Ne odustaju i ne vidim da li to može da bude prednost ili mana“, rekao je Milojević.

Crvena zvezda je pre 28 godina eliminisana od Kelna u Kupu UEFA, pošto je posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici, u revanšu u Nemačkoj izgubila 3:0.

„Istoriju treba ostaviti tamo gde treba da bude. Ovo je nova utakmica, nove stvari. Trudićemo se da napravimo podvig. Tada se desilo to što se desilo, ali posle toga se dešavalo mnogo lepih stvari, Zvezda je postala šampion Evrope“, rekao je Milojević.

Nemački novinari su pisali o tome da će među navijačima Zvezde biti i oko 500 huligana, i pitali ga šta misli o tome.

Milojević je kazao da navijači Zvezde uvek nađačaju sve gde god da igraju i da pitanje o huliganima „nije na mestu“.

„Ispada da smo mi najveći problem koji postoji, a uopšte nije tako. Imamo navijače koji vole svoj klub i gde god su se pojavili su se pokazali na najbolji mogući način. Nije ukusno poistovećivati ih sa huliganima. Naši navijači nam mnogo znače, oni su veliki deo naše ekipe i istorije“, rekao je Milojević.

Fudbaler Zvezde Damjan Le Talek rekao je da njegova ekipa ima samopouzdanje i da se nada dobrom rezultatu.

„Keln je veoma dobar tim. Nije dugo igrao Evropu, ali svake nedelje igra u Bundesligi. Biće teško, ali želimo da igramo dobar fudbal. Imamo samopouzdanje i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Le Talek.

Utakmica između fudbalera Kelna i Crvene zvezde igraće se u četvrtak od 19.00 na stadionu Mengersdorf.

Beta