SUDAR TITANA U PIONIRU: Fenerbahče slavio, ali je Partizan skupo prodao kožu!

partizan-grobari-navijaci-fk-kk

Ekipa Partizana poražena je od Fenerbahčea sa 82:68 u prijateljskom meču u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Bio je ovo susret aktuelnog i bivšeg šampiona Evrope, s tim što je turski klub apsolutno opravdao ulogu favorita.

Fenerbahče je prošle sezone uspeo da osvoji prvi titulu prvaka Starog kontinenta, a tom trofeju dodao je i onaj iz domaćeg šampionata.

Sa druge strane, Partizan je davne 1992. godine osvojio prvu i jedini titulu šampiona Evrope, a sada Fener dočekuje u podmalađenom sastavu.

Crno-beli su ovu utakmicu iskoristiti kao šansu da se odmere sa najboljim, a i kao poslednji pripremni meč, pošto u petak od 20.00 igraju protiv MZT u Skoplju utakmicu prvog kola ABA lige.

Partizan je pružio odličan otpor Fenerbahčeu, ali je na kraju ipak poražen.

Aktuelni šampion Evrope silovitu je otvorio utakmicu i već posle šest minuta igre poveo sa 18:4. Međutim, ulaskom Patrika Milera, crno-beli su živnuli i na kraju četvrtinu završili sa -9, 16:27.

Druga i treće četvrtina bili su pravo osveženje jer su crno-beli odigrali veoma dobro i taj period dobili sa 37:32. Svako je davao doprinos, a posebno raspoložen bio je Vanja Marinković koji je pogodio tri trojke u 3/4.

Međutim, u četvrtoj četvrtini presudio je kvalitet koji je bez ikakve sumnje na strani Fenera. Turski klub je na kraju slavio sa 82:68.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Naneli sa 18 poena, a pritom je imao i 10 skokova. Džejson Tompson je ubacio 12, dok je Bredli Vonamejker ubacio 10.

Marko Gudurić je igrao 10 minuta i za to vreme postigao dva poena.

U redovima Partizana dvocifreni su bili, Najdžel Vilijams Gos (12p) i Vanja Marinković sa 13 poena. Patrik Miler je postigao 9 uz pet asistencija, dok su po sedam ubacili Čakarević, Šalić i Pecarski.

B92