BEOGRAĐANIMA CRVENO-BELI DERBI: Donald i Kanga doneli Zvezdi pobedu nad Vošom!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u derbiju 11. Kola Superlige Srbije ekipu Vojvodine rezultatom 2:0.

Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald u 29. minutu i Gelor Kanga u 63.
Izabranici Vladana Milojevića ostvarili su devetu pobedu I zadržali su vodeće mesto na tabeli sa 28 bodova, dok je Vojvodina druga na tabeli sa šest bodova manje od protivnika.
Crveno-beli su bolje započeli meč i od starta utakmice pretili, ali su samo jednu šansu uspeli da iskoriste.

Zvezda je od 20. minuta stvarala ozbiljne prilike. Nekoliko puta su gol Emila Rockova napadali Boaći, Kanga, Srnić, da bi Nemanja Radonjić propustio največu priliku u 26. minutu, kada sa manje od pet metara nije uspeo da sprovede loptu u gol.

Ipakl, tri minuta kasnije domaćini su poveli preko Mičela Donalda. Boaći je prihvatio dugu loptu u prostoru i lepo uposlio Mičela Donalda, koji je sa 15 metara uspeo da prevari Rockova za 1:0!

U nastavku prvog dela, Zvezda je napadala, ali nije uspela da duplira prednost. Gosti su najbolju I jedinu gol šansu imali u 40. Minute. Vukasović je dobro prošao po levoj strani i uočio usamljenog Kojaševića u sredini, ali je njegov šut bio nekontrolisan, pa je lopta otišla visoko preko gola.

Prvo poluvreme obeležila je povreda Milana Rodića koji je u 24. Minutu morao da napusti teren.

I u drugom poluvremenu Beograđani su napadali i do povećanje prednosti došli u 63. minutu preko Gelora Kange. Igrači Vojvodine su ostavili prostora Gaboncu, koji je posle dodavanja Mičela Donlada, sa oko 25 metara savladao Emila Rockova.

Pokušavali su Novosađani da ugroze gol Supića, najbolju priliku su imali na startu drugog dela meča, zapretili su preko Subotića, ali to nije bilo dovoljno precizno.

B92