PREMIJER LIGA: Čelsi i Siti ubedljivi

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Kristal Palas sa 5:0, dok je Mančester junajted sa 1:0 na gostovanju slavio protiv Sautemptona, a Čelsi je sa 4:0 bio bolji od Stouka u utakmicama šestog kola engleske Premijer lige.

Siti je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao poslednjeplasirani Kristal Palas, koji je preko Rubena Loftusa-Čika u 19. minutu prvi imao priliku da dodje do prednosti, ali je vezista ekipe iz Londona pogodio stativu.

Prednost „gradjanima“ doneo Liroj Sane u 44. minutu na asistenciju Davida Silve, da bi potom strelac prvog gola u 51. asistirao Rahimu Sterlingu za vodjstvo od 2:0.

Sterling je samo osam minuta kasnije ponovo zatresao mrežu Kristal Palasa, a na 4:0 u 79. povisio je Serhio Aguero, da bi konačnih 5:0 u 89. minutu postavio Fabijan Delf.

Siti je današnjom pobedom izbio na prvo mesto sa 16 bodova, koliko ima i gradski rival Mančester junajted, dok je Kristal Palas poslednji bez ijednog postignutog gola.

Junajted je na gostovanju protiv Sautemptona slavio golom Romelua Lukakua u 20. minutu.

Sautempton je nakon današnjeg poraza 11. sa osam bodova.

Šampion engleske, Čelsi, mučio se na gostovanju protiv Stouka, ali je i pored toga došao do ubedljivog trijumfa.

Golove za londonski klub postigli su Alvaro Morata u drugom, 77. i 82. minutu i Pedro u 30. Čelsi se nalazi na trećem mestu Premijer lige sa 13 bodova, dok je Stouk 15. sa pet.

Votford je na gostovanju pobedio Svonsi sa 2:1, dok je Everton posle preokreta istim rezultatom savladao Bornmut, a Barnli i Hadersfild igrali su nerešeno bez golova.

Beta