ORLOVI, ZA NAS STE VI NAJBOLjI: Slovenija na krilima Dragića i banditske sudijske trojke srušila Srbiju i postala šampion Evrope!

Košarkaši Srbije nisu uspeli da osvoje zlato na Evropskom prvenstvu, pošto su u dramatičnom finalu izgubili od Slovenije sa 93:85.

Srbija je imala šansu da napravi veliki preokret u finišu, ali ‘Orlovi’ nisu imali snage i koncentracije u finišu, kao ni rešenja za nestvarnog Gorana Dragića.

Plejmejker Majamija odigrao je meč karijere u nacionalnom timu – postigao je 35 poena (12-22 iz igre, 3-7 za tri, 8-9 penali), uz 7 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte.

On je praktično sam nosio svoj tim u prvom poluvremenu koje je završio sa 26 poena, uz pogođenih 9 šuteva iz 14 pokušaja, za istorijsko zlato u prvom finalu Slovenije na nekom velikom takmičenju.

Uz to naši rivali su tokom celog meča imali veliki vetar u leđa od strane skandalozne i na trenutke banditske sudijske trojke. Sramni delioci pravde su u pojedinim trenucima donosili neke neverovatne odluke u korist Slovenaca. Jednostavno, sudijska postava nije zaslužila da sudi finale Okružne lige, a kamoli najveću košarkašku utakmicu u godini.

Reprezentacija Srbije je sa druge strane desetkovana došla na ovaj Evrobasket, pa je ovo srebro zaista sija zlatnim sjajem.

Sale i momci  su zaslužili još jedan veliki dočeg od svog naroda ispred Skupštine u Beogradu.

Posle dobrog početka našeg tima, Slovanci su napravili seriju 11:0 kojom su stigli do prednosti od 38:28. Dragić je u tim trenucima pogađao sve što je šutno, a imao je veliku pomoć i od Prepeliča i Dončića. Naši su do poluvremena uspeli da smanje na 56:47. Sjajan je bio Bogdan Bogdanović, koji je još jednom odigrao neverovatnu partiju.

U nastavku utakmice Slovenci su poveli sa +12 i imali šut za 15 poena razlike. Posle tog promašaja, naši su se trgli i serijom 12:2 stigli su na samo dva poena minusa. Slovenija je u poslednjih deset minuta ušla sa vođstvom 71:67.

Slovenci su lako poveli sa osam poena razlike, ali se naš tim nije predavao. Na krilima Bogdana, Lučića i Micića stiže do prve prednosti nakon prve četvrtine, 78:77. Imali smo nešto kasnije i dva poena prednost. Možda ključan trenutak dogodio se kri rezultatu 82:82, Kuzmić je promašio dva bacanja, što su Slovenci surovo kaznil ogromnom serijom od 10:0. Naši mocmi su pokušali svim silama da se vrate u egal, ali nisu uspeli, pa su Slovenci stigli do trijumfa.

Naš tim predvodio je Bogdanović sa 22 poena (2-11 za tri), uz 4 skoka i 5 asistencija, ali je jedinu pravu podršku imao u Mačvanu – 18 poena i 5 uhvaćenih lopti. Izostao je veći učinak centara (Kuzmić i Marjanović po 6 poena), a sledeći najefikasniji bio je Lučić sa 9 poena.

Najbolju petorku Evrobasketa čine Dragić, Šved, Bogdanović, Dončić i Pau Gasol, dok je MVP očekivano Goran Dragić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!