JEDAN JEDINI, NEPONOVLjIVI SALE NACIONALE: Nismo se ni od čega skrivali, išli smo uzdignutog čela i hrabro!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević zahvalio je igračima koji su uložili veliku želju, volju i rad tokom celog leta i čestitao im je na nastupu u večerašnjem porazu od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva.

„Ja moram da zahvalim svima koji su pomagali da ovo leto provedemo zajedno, ali, pre svega, igračima koji su bili fantastični. Od prvog do poslednjeg dana toliko srce, želje, volje i rada koje su uložili u sve ovo… Verujte mi, uopšte nije bilo lako. Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo put da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro“, rekao je Djordjević za RTS posle finala.

Srbija je ostala bez zlatne medalje, pošto je izgubila od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva sa 93:85.

„Čestitam igračima i na odigranom finalu. Mislim da smo ga odigrali na zavidnom nivou, bez obzira što smo u prvom poluvremenu dozvolili Sloveniji da postigne više poena u tranziciji, bilo je i glupih faulova u bonusu na drugoj polovini terena, koji su njih stavili na plus 10. Mislim da smo morali da završimo poluvreme sa manjom razlikom da bismo onda došli do onoga što smo tražili kroz utakmicu“, rekao je Djordjević.

On je dodao da je plejmejker Stefan Jović želeo da igra finale i da je primio blokadu na početku utakmice.

„Dok je to držalo mogao je, čim je počeo da hramlje nije bilo moguće. I to mi je krivo… Posle toliko tih nekih stvari da čak i to finale sa ovom ekipom ne odigramo kompletni. Lazić pre šest-sedam dana, koji bi bio idealan za ovakvu utakmicu, ali sad je to šta bi bilo kad bi bilo“, rekao je selektor Srbije.

Srbija je na prvenstvo Evrope stigla bez velikog broja standardnih reprezentativaca.

„Kolege iz drugih zemalja su mi rekle došli ste bez sedam-osam igrača. Ne, došao sam sa 12 najboljih“, istakao je Djordjević.

„Moja velika zahvalnost njima… Ne znam šta drugo da kažem. Mogu da aniliziram utakmicu i neke situacije koje su se desile u poslednjih par minuta koje ne bi smele da se dese na ovakvom šampionatu i na ovom nivou, jer je ovo finale, ali su se desile. Nemamo prava da tražimo ni tu izgovor“, rekao je Djordjević.

Djordjević je čestitao Sloveniji i naveo da su pokazali sjajnu igru tokom celog šampionata.

„Nijednu utakmicu nisu izgubili, imaju sjajnog lidera, Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo, mali Dončić sigurno ide njegovim stopama i Prepelič koji je ovu utakmicu odigrao fenomenalno“, rekao je Djordjević.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Beta