SELEKTOR SLOVENIJE: Znam šta je Sale rekao svojim igračima u svlačionici!

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov rekao je danas da samo energija neće biti dovoljna za pobedu u finalu Evropskog prvenstva, da Aleksandar Djordjević ima mnogo više iskustva od njega i istakao da zna šta će selektor Srbije poručiti svojim igračima.

„Djordjević ima mnogo veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Njegova harizma i znanje donese veliki kvalitet. Ja to iskustvo nemam i za mene je ovo prvo finale na Evropskom prvenstvu, ali mi ne racionalizujemo mnogo ovaj momenat, imamo isti pristup, istu pripremu“, rekao je
Kokoškov novinarima u Istanbulu.

„Želimo da se usredsredimo na male stvari, ne čitamo novine. Potrebno je da nam glava bude čista, fokusirana samo na utakmicu, a da sve ostale stvari ostavimo po strani“, dodao je selektor Slovenije.

Košarkaške reprezentacije Slovenije i Srbije sastaće se sutra u finalu Evropskog prvenstva.

Novinare je zanimalo i šta misli da će presuditi finale.

„Niko se u nedelju neće pojaviti na parketu, a da se neće boriti i zalagati. Svi igrači će odigrati utakmicu sa 110 odsto, ali moraš da igraš i pametno, moraš da igraš zajedno… Energija je velika stvar, ali nije dovoljna, moraš da igraš dobro“, rekao je Kokoškov.

Selektor Slovenije je istakao da je dobro što je Djordjević ostao u košarci.

„Kad sam odrastao imao sam dva idola Dražena i Sašu. Velika je stvar za evropsku košarku što je Djordjević ostao u košarci i velika je stvar za srpsku košarku što je on selektor. Mi smo prijatelji naravno, ja njega mnogo bolje znam nego on mene. Imam veliko poštovanje za njega kao čoveka, igrača i sada kao trenera. Sutra će biti festival košarke, zato se i bavim ovim poslom“, rekao je on.

Selektor Srbije je ulogu favorita prepustio Slovencima.

„Ja znam da je on to vama rekao, a znam i šta je rekao u svlačionici. Mi to ne čitamo, sad ste mi vi rekli. Normalno je da postoji rezerva i poštovanje protivnika, ali ja sam siguran da će on zatvorenom sastanku reći: ‘Daj da pregazimo ove Slovence'“, rekao je selektor Slovenije.

Finale se igra sutra od 20.30.

Beta