MILOJEVIĆ: Zvezda se vratila u Evropku kao veliki klub, pomerili smo trening zbog košarkaša!

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred meč sa Voždovcem u 10. kolu Superlige, poručio je da ne razmišlja o prošlosezonskom porazu od istog tima kojim su crveno-beli predali šampionsku titulu Partizanu.

– Tako se namestilo prošle sezone, taj poraz na Voždovcu se pokazao kao prelomna utakmica za titulu. Jednostavno, to je bilo prošle sezone, sada imamo svoj plan i idemo da odigramo drugu utakmicu – rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić”.

On je dodao da ekipa Voždovca igra dobar fudbal i da treća pozicija na tabeli pokazuje kakav kvalitet poseduju.

– Specifično je što igramo na veštačkoj travi, oni su prilagođeni na tu podlogu, ali mi ne razmišljamo previše o tome jer ne možemo ništa da promenimo – rekao je Milojević, dodavši da ne zna da li će sutra igrati vezista Voždovca Andrija Luković, na pozajmici iz Crvene zvezde, ali da mu je drago što se nalazi u dobroj formi.

Prema njegovim rečima, danas će videti u kakvom fizičkom stanju su pojednci posle iscrpljućeg meča sa BATE Borisovim u četvrtak u Ligi Evrope.

– Imam dosta igrača koji zaslužuju šansu, ponosan sam što imam sve na raspolaganju. I oni koji nisu u protokolu su spremni da budu u startnoj postavi. Ritam sreda-nedelja je ubitačan, želim i da čujem igrače kako se osećaju i kakvo je njihovo zdravstveno stanje. Volim komunikaciju sa igračima, oni najbolje znaju u kakvom su stanju.

Zvezdin strateg je izrazio ponos što je Crvena zvezda posle decenije pokazala da joj je mesto u Evropi.

– Evropska utakmica u pravom ritmu. Najveći utisak mi je da se Zvezda vratila u Evropu i da joj trebaju takve utakmice, pokazalo se da je veliki i dostojanstven klub. Bio je predivan ambijent, naši navijači su dokazali da nemaju premca u Evropi. Utakmica sa BATE-om ide u arhivu, a ponosan sam što smo videli Zvezdu da igra velike mečeve.

Ujedno, Milojević je čestitao košarkaškoj reprezentaciji Srbije na plasmanu u finale prvenstva Evrope i poželeo joj sreću protiv Slovenije.

– Stižemo da gledamo košarkaše, sinoć smo i pomerili trening. Kao građanin Srbije i trener Crvene zvezde ponosan sam na košarkaše, daju nam lep ukus da budemo gore. Očekujem da uzmemo zlato, još jednom se pokazalo šta znači kolektivni duh, jedva čekamo finale. Šta god da urade u finalu za nas su pobednici – zaključio je Milojević.

Utakmica 10. kola Superlige između Voždovca i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 sat.

Tanjug