STOLICA: Utakmica sa Zvezdom biće praznik fudbala!

Trener fudbalera Voždovca Ilija Stolica utakmicu protiv Crvene zvezde u 10. kolu Superlige označio je kao pravi praznik fudbala na „krovu“.

Na istom mestu su ‘crveno-beli’ prošle sezone izgubili titulu, a Stolica je poručio da želi novi trijumf.

„Prava najava je da nas čeka praznik fudbala. Imamo vrhunskog protivnika ispred sebe, u šta smo se uverili nakon njihovih igara u dosadašnjem delu prvenstva i na evropskoj sceni, ocekujemo pravu fudbalsku predstavu. Radujemo se tome, igrači su raspoloženi i spremni“, rekao je Stolica na konferenciji za medije.

On je dodao da Crvena zvezda ima dovoljan fond igrača da izmeni ekipu posle emotivnog pražnjenja u Ligi Evrope protiv BATE-a.

„Znam šta znači evropska utakmica i kolika je emotivna ispražnjenost nakon meča. Nema sumnje da će gosti znati adekvatno da promene i zarotiraju ekipu. Pripremiće se dobro za utakmicu sa nama“.

Stolica je podsetio i da je Voždovac imao „evropsko gostovanje u sredu u Kupu Srbije protiv Napretka koji pretenduje da izađe na međunarodnu scenu“.

„Verujem da će dva tima naći znanja, snage i volje da prikažu prublici pravi fudbal. Pored nadmudrivanja igrača na terenu, očekuje nas taktičko nadmudrivanje dva stručna štaba. Sa druge strane je vrhunski stručni štab, svideo mi se način igre, pristup disciplini… Znaćemo i mi na koji način treba da im odgovorimo na terenu, jer pored nadigravanja u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, tako će biti i ovaj put“, naveo je trener Voždovca.

Štoper Saša Ivković, kao i Stolica, očekuje zanimljivu utakmicu na Voždovcu.

„Očekujemo lepu fudbalsku predstavu, dolazi nam Crvena zvezda koja ima dobru i uigranu ekipu, u šta smo se uverili gledajuću utakmicu protiv BATE Borisova. Kvalitetan i iskusan tim imaju gosti. Samim tim očekuje nas i dobra utakmica, namera nam je da se nadigravamo i postignemo gol, ali i da pobedimo“, zaključio je Ivković.

Utakmica između Voždovca i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 sati.

Tanjug