US OPEN: Nadal stigao do treće titule (VIDEO)

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal osvojio je rano jutros treću titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je u finalu pobedio Kevina Andersona iz Južne Afrike posle tri seta, 6:3, 6:3, 6:4.

Nadal je osvojio 16. grend slem titulu u 23. finalu na najvećim turnirima. Osvojio je svoj treći trofej na Ju Es openu, posle 2010. i 2013. godine.

Španac je odlično igrao, dobro je servirao i uspeo je da umiri servis Andersona, koji važi za jednog od najboljih servera na turnirima.

Nadal je četiri puta oduzeo servis Andersonu, pobedio je za dva sata i 27 minuta i osvojio 74. titulu u karijeri. Anderson je ostao na tri titule.

To je bilo treće grend slem finale za Nadala ove godine, osvojio je rekordni 10. Rolan Garos, a izgubio je u finalu Australijan opena od Švajcarca Rodžera Federera.

Anderson je prvi put igrao u finalu nekog grend slem turnira i kao 32. teniser sveta pokušavao je da postane prvi osvajač trofeja na Ju Es openu sa najlošijim renkingom, još od Andrea Agasija, koji je trijumfovao 1994. godine kao 20. igrač sveta.

Beta