ŠOK U NjUJORKU: Šarapova povela, pa potpuno stala i izgubila od letonske teniserke!

Marija Šarapova nije uspela da se plasira u četvrtfinale US Opena.

Nju je u četvrtom kolu iznenadila sjajna Letonka Anastasija Sevastova, koja je postavljena za 16. nosioca. Ona je slavila posle preokreta sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:2).

Ovo je bio prvi međusobni duel dve teniserke.

Šarapova je veoma dobro započela meč. Ruskinja je bez puno muke stigla do vođstva od 4:1. Ipak, tada se budi Letonka, koja osvaja tri gema u nizu i poravnava na 4:4.

Usledilo je nekoliko gemova u kojima su teniserke čuvale svoje servise. Ključan trenutak dogodio se u 12. gemu. Šarapova je sjajno odigrala, napravila drugi brejk i došla do osvajanja prvog seta rezultatom 7:5.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Teniserke su često imale brejk šanse, ali je jedini brejk u setu napravila Sevastova u trećem gemu. Pokušala je Šarapova da uzvrati do kraja seta, ali nije uspela, pa je Letonka u ovom delu igra slavila sa 6:4 i izjednačila na 1:1.

Šarapova je u trećem setu igrala daleko ispod svog nivoa. Ruskinja je pravila veliki broj neiznuđenih grešaka, što je Sevastova znalački koristila. Letonka je osvojila prva tri gema i povela sa 3:0. Marija je u narednom uspela da vrati brejk i potom osvoji svoj servis gem i smanji na 3:2. Ipak, ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj ruske teniserke. Nastavila je da pravi sebi nesvojstvene greške, pa je Sevastova bila sve bliža velikoj pobedi. Letonka je napravila još jedan brejk, povela je sa 5:2 i servirala za prolaz u četvrtfinale. Šarapova nije htela da se preda bez borbe. Spasila je tri meč lopte, ali četvrtu nije mogla, pa je Sevastova zasluženo stigla do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

U borbi za polufinale Sevastova igra protiv domaće teniserke Sloun Stivens.

Sa druge strane Šarapova, koja je dobila vajld-kartu završava učešće već u osmini finala. Imala je Ruskinja nekoliko dobrih mečeva u Njujorku, ali to nije bilo dovoljno za neki veći rezultat.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!