EVROPSKI DERBI PROŠAO BEZ GOLOVA: Dobar fudbal, loš teren i podela bodova između Zvezde i Partizana!

veciti-derbi-prvi-detalji

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su bez golova (0:0) u 155. ‘večitom derbiju’ kojim je zatvoreno 7. kolo Superlige Srbije.

Dva najveća srpska kluba igrala su samo tri dana posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, na stadionu ‘Rajko Mitić’ viđen je dobar fudbal, pa su falili samo golovi.

‘Crveno-beli’ bili su bolji rival, imali više dobrih prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali su osim Vladimira Stojkovića, protiv sebe ovoga puta imali i očajan teren.

Ipak, biće zadovoljniji remijem jer su zadržali tri boda više u odnosu na najvećeg rivala – sada imaju 16 bodova i nalaze se na čelu tabele nacionalnog šampionata, dok su ‘crno-beli’ pet pozicija ispod sa tri boda manje.

Utakmica je počela žutim kartonom Evertona već u 50. sekundi, da bi nakon nekoliko minuta mirnijeg ritma, tempo počeo da raste. Pretežno su ‘crveno-beli’ bili ti koji su imali kontrolu nad duelom, pa je malo falilo da Đurđević postigne autogol kod kornera.

Uspeli su gosti da se oslobode pritiska i u sledećih desetak minuta prebace težište igre na polovinu protivnika, što je rezultiralo dvema sumnjivim situacijama u kaznenom prostoru Borjana, ali je sudija Danilo Grujić u oba navrata odmahivao rukom.

Usledio je novi talas napada tima koji vodi Vladan Milojević i nekoliko veoma dobrih šansi – Pešić je pogodio prečku sa ivice kaznenog, Boaćija je omela džomba u završnici, da bi Vladimir Stojković izrastao u heroja, kada je Srnić imao situaciju ‘1 na 1’.

Iako se očekivalo da ćemo u nastavku gledati jednako interesantan susret, to se nije dogodilo. Umor je stigao i jedne i druge, domaćin je opet bio nešto konkretniji, ali su se ipak opredelili za čuvanje rezultata. Najbolju šansu propustio je Gejlor Kanga u 62. minutu kada je šutirao pored gola, dok je sa druge strane najozbiljniji pokušaj imao Uroš Đurđević iz slobodnjaka.

Svetkovinu srpskog fudbala sudili su Danilo Grujić, kojem će to biti treći ‘večiti derbi’ u karijeri, a pomagali su mu mnogo iskusniji Dalibor Đurđević (16 derbija) i Nemanja Petrović (8 derbija). Sudije iza gola bili su Ilija Brdar i Nenad Đokić.

Kako je i sam Đukić naveo, oba kluba na reprezentativnu pauzu idu sa pozitivnim emocijama, a nastavak borbe u Superligi imaće za dve nedelje, kada prođe reprezentativna pauza.

B92