KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Rijeka poražena i u drugom meču od Olimpijakosa, Maribor prošao u grupnu fazu!

Odigrane su i prve revanš utakmice plej-of faze kvalifikacija za LŠ.

Ranije tokom dana Seltik je poražen od Astsne u gostima sa 4:3, pa će škotski tim u najjače klupsko evropsko takmičenje pošto je u prvom meču slavio sa ubedljivih 5:0.

Od 20:45 odigrane su četiri utakmice.

Veliki uspeh napravio je Maribor koji je na svom stadionu savladao Hapoel Ber Ševu sa 1:0 i prošao u grupnu fazu Lige šampiona. Podsetimo u prvom meču u Izraelu bilo je 2:1 za Hapoel. Junak trijumfa slovenačkog šampiona je Viler koji je gol postigao u 15. minutu.

Rijeka baš kao i Partizan nije uspela da eliminiše Olimpijakos. Grci su nakon pobede u Pireju od 2:1 slavili i u revanšu sa 1:0. Jedini gol postigao je Marko Marin u 25. minutu. Rijeka je u završnici je bila bolji rival u nastavku utakmice, ali nije joj pošlo za rukom ni da postigne gol. Ipak, krajnji utisak je da je Olimpijakos odigrao rutinski u revanšu i potpuno zzasluženo prošao u LŠ.

Velike drame bilo je u Španiji gde je Sevilja odigrala 2:2 sa Basakšehirom. Klub iz Andaluzije je tako obezbedio novi plasman u Ligu šampiona, pošto su u prvom meču pobedili u turskoj sa 2:1. Gosti su poveli golom Elije u 17. minutu. Ipak, domaća ekipa u drugom poluvremenu stiže do preokreta preko Eskudera i Ben Jedera. Neizvesnos u duel vratio je Višćsa u 83. minutu, kada je postavio konačnih 2:2. Basakšehir je imao ogromnu šansu da dođe do plasmana u Ligu šampiona, ali je šut Emrea Belezoglua u 90. minutu završio na stativi.

Najmanje neizvesnosti bilo je u Nici, gde je domaćin poražen od Napolija 2:0. Italijani su i prvom meču slavili istim rezultatom, pa su potpuno zasluženo ušli među 32 najbolje ekipe u Evropi. Oba gola na večerašnjem meču viđena su u drugom poluvremenu, a strelci su bili Kaljehon i Insinje.

Sutra je na programu još pet revanš mečeva, pa ćemo sutra najkasnije do ponoći saznati imena svih timova koji će učestvovati u predstojećoj sezoni Lige šampiona.