NADAL NA KOLENIMA: Sjajni Kirjos uništio Rafu i otišao u polufinale Sinsinatija!

Rafael Nadal je na kolenima, Nik Kirjos u polufinalu!

Sjajni Australijanac je u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju razbio Španca sa 2:0 (6:2, 7:5). Meč je trajao 82 minuta.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni duel i drugi trijumf Kirjosa.

Australijanac je potpuno zasluženo stigao do pobede. Tokom celog toka meča bio je daleko bolji rival, dok Nadal nije bio na svom uobičajenom nivou.

U prvom setu Nik je u potpunosti dominirai, stigao je do dva brejka prednosti već posle tri odigrana gema. Nadal je u ovom setu osvojio samo tri poena na servis rivala, pa je Kirjos posle samo 26 minuta stigao do 6:2.

Drugi set doneo je daleko veću neizvesnost. Kirjos u petom gemu stiže prvi do brejka. Australijanac je vodio sa 5:3, a Nadal je servirao za opstanak u meču. Kirjos je imao dve vezane meč lopte, ali se Rafa izvukao i smanjio na 5:4. Usledio je gem u kome je nestašni Australijanac servirao za pobedu. Stigao je Kirjos do treće meč lopte, ali ni ovoga puta ne koristi šansu. Nadal vezuje dva poena i izjednačava na 5:5. Ipak, u naredna dva gema Španac osvaja svega dva poena, pa Kirjos koristi četvrtu meč loptu za plasman u polufinale.

Australijanac će u borbi za finale igrati protiv sve boljeg Davida Ferera, koji je u dva seta izbacio Dominika Tima. U drugom polufinalu sastaće se Izner i Dimitrov.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!