STEJT DIPARTMENT UPOZORAVA: Moguće nasilje pred utakmicu Partizan Videoton! (FOTO)

Stejt dipartment izdao je saopštenje na zvaničnom „Tviter“ profilu u kojem upozorava građane SAD u Srbiji na moguće nasilje pred meč Partizana i Videotona.

Partizan u četvrtak od 21 čas dočekuje mađarskog predstavnika u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, a Stejt dipartment se oglasio saopštenjem, uprkos tome što se utakmica igra pred praznim tribinama.

U njemu se američki građani upozoravaju da u vreme utakmice ne prolaze u blizini stadiona jer su moguće gužve i incidenti.

„Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu obaveštava američke državljane da će u četvrtak, 17. avgusta, od 21 sat fudbalski klub Partizan igrati protiv Videotona (Mađarska) na stadionu u Beogradu. Postoji mogućnost nasilja pre, tokom i posle meča. Očekujte policijsku aktivnost i gužvu oko stadiona. Osoblje ambasade se savetuje da generalno izbegava prilazak stadionima tokom visoko rizičnih sportskih događaja. Čak i mirne demonstracije mogu da se pretvore u sukobe i izazovu nasilje. Potrebno je da izbegavate mesta gde može doći do demonstracija, kao i da budete oprezni ako ste u blizini većih okupljanja, protesta ili demonstracija“, stoji u saopštenju.

Inače, prema pravilima UEFA, navijačima Partizana, ne samo da nije dozvoljen ulazak na tribine, već je zabranjeno i okupljanje u blizini stadiona.

Prva utakmica na programu je u Humskoj od 21.00, dok je revanš za nedelju dana u Mađarskoj.

B92