MUSLIN: Sergeju nisu zatvorena vrata, Ljajić može da nam pomogne!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je u državni tim vratio Adema Ljajića jer je u formi i procena je da može da pomogne na utakmicama protiv Moldavija i Irske u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

– Ljajić može da se uklopi u naš sistem, rekao sam i ranije da nikome vrata nisu zatvorena. U ovom momentu Ljajić je igrač koji može da nam pomogne i nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega. U našoj formaciji 3-4-3, vidim ga po boku, iza centarfora, malo više unutra. U formi je, igra odlično u Torinu i zato smo odlučili da ga pozovemo – rekao je Muslin na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Prema njegovim rečima, baš kao što je Ljajić prvi put u kvalifikacijama dobio poziv, uskoro bi to moglo da se desi i Sergeju Milinković-Saviću iz Lacija.

– Ovo su najbolji igrači za predstojeće protivnike, nikom nisu zatvorena vrata, pa ni Sergeju. Možda ćemo ga zvati za neko sledeće okupljanje.

Kada su u pitanju dueli protiv Moldavije i Irske, Muslin je istakao da nema odlucujućih meceva, da je svaki važan, ali da je uvek najvažniji sledeći, u ovom slucaju Moldavija.

– Videćemo kakvo će biti stanje pred Irsku, momentalno delimo prvo mesto, mi smo možda izgubile neke bodove koje nije trebalo, ali neću se ljutiti da ostanemo ovde do kraja – istakao je on.

Muslin je dodao da Vladimir Stojković zbog kartona sigurno neće braniti protiv Moldavije, a da će u zavisnosti od forme odlučiti ko će čuvati mrežu u Dablinu.

Takođe, selektor je prokomentarisao i izostanak Zorana Tošića i Aleksandra Kataija.

– Tosić nema klub, dok Katai nije igrao mnogo i procenili smo da su nam igrači koji su na spisku potrebniji – zaključio je Muslin.

Srbija će 2. septembra dočekati Moldaviju, izvesno na stadionu Partizana, mada se još čeka dozvola UEFA, a tri dana kasnije gostuje Irskoj.

Tanjug