MURINjO ODUŠEVLjEN: Matić je perfektan!

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo, oduševljen je partijom srpskog fudbalera Nemanje Matića u pobedi nad Vest Hemom (4:0) u Premijer ligi.

Murinjo je priznao da nije očekivao da će ga Čelsi pustiti da pređe na ‘Old Traford’ ovog leta.

Matić je nedavno stigao u Junajted za 45 miliona evra i impresionirao mnoge u svoja dva zvanična meča u novom dresu, računajući i duel sa Real Madridom u Superkupu Evrope, toliko da ga je britanski javni servis BBC proglasio najboljim igračem protiv Vest Hema iako je Romelu Lukaku dao dva gola, dok je ESPN ocenio njegovu igru kao „desetku“.

„Zavisi šta se dešavalo iz Čelsijevih zatvorenih vrata, mi ne znamo šta je bilo. Jedino što nam je poznato jeste novac. Doveo sam ga na ‘Stamford bridž’ jer smatram da ima poseban kvalitet. Oduvek sam pričao da bi bio perfektan za Mančester Junajted“, rekao je Murinjo, a prenose engleski mediji.

Porugalac je dodao da nije želeo da uznemirava svoj bivši klub oko Matića, sve dok menadžeri igrača nisu stupili u kontakt sa njim.

„Nisam mislio da je moguće da može da se ostvari transfer. Desilo se sve kada me je pozvao njegov agent i rekao ‘imaćete Matića ukoliko platite’. Sada ga imamo i srećni smo“, kazao je Murinjo.

Menadžer Čelsija Antonio Konte nije krio da žali za odlaskom Matića, označivši upravu kluba kao odgovornu za taj potez „plavaca“ koji nisu razumeli brojni asovi širom Engleske poput Ijana Rajta, Pola Skolsa, Gerija Nevila…

Tanjug