MAĐARI VELIKI OPTIMISTI: Predsednik Videotona ubeđen da će njegov tim izbaciti Partizan!

Fudbalere Partizana u četvrtak u Humskoj očekuje prva utakmica sa Videotonom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predsednik mađarskog kluba Ištvan Garinči veliki je optimista pred dvomeč sa srpskim šampionom.

On je uveren u prolazak njegovog tima, iako su dobili veoma teškog rivala.

– Želimo u grupu Lige Evrope. Zadatak nije jednostavan, na papiru smo dobli najtežeg mogućeg rivala. Partizan je po koeficijentu iznad Videotona, plus dolazi iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, može biti da je naša prednosti Marko Nikolić. Takvu dramatičnu situaciju samo fudbal može da priredi. Čovek se pre dva meseca borio za trofeje sa Partizanom i napustio klub, iako je mogao da napadne Ligu šampinoa. Verovao je u projekat Videotona, da sa nama može u Ligu Evrope. A sad mu se „namestilo“ da do tog takmičenja mora preko Partizana., rekao je Garinči.

Videoton je u prošlom kolu napravio iznenađenje izbacivši Bordo, a Garinči veruje da je njegov tim spreman za još jedan podvig.

– Verujem da ćemo i Partizan, iako znam da će biti teško. Trener me je naučio da verujem. I ekipa mi je na dosadašnjim utakmicama pokazala da je sve moguće. Na primer, protiv Boroda smo bili u prednosti ili nisu izgubili tri od četiri poluvremena. A Francuzi su daleko poznatiji i bogatiji klub od nas, zaključio je Garinči.

Pre dve godine i predsednik Steaue je bio ubeđen da će njegov tim izbaciti Partizan, a svi znamo kako je prošao taj dvomeč, nadamo se istom ishodu i u ovom!