SENZACIJA U MONTREALU: Golobradi Kanađanin posle velikog preokreta srušio Nadala i ostavio ga bez prvog mesta na ATP listi!

Senzacija u osmini finala Mastersa u Montrealu.

Rafael Nadal je posle velikog preokreta poražen od domaćeg tenisera Denisa Šapovalova sa 2:1 (3:6, 6:4, 7:6(4)), meč je trajao skoro tri sata!

Zbog ovog poraza Španac se posle ovog turnira neće ponovo naći na prvom mestu ATP liste, pošto je morao da se plasira barem u polufinale.

Publika u Montrealu je prisustvovala spektakulranom meču, a mladi Šapovalov je potpuno zasluženo stigao do najveće pobede u karijeri.

Nadal je bez većih problema osvojio prvi set. Svi su očekivali laganu pobedu Španca, ali Šapovalov nije tako mislio.

Denis je sjajno započeo drugi set. Furioznom igrom je stigao do vođstva od 4:1. Ipak, nakon toga propušta dve brejk lopte i potpuno pada. Nadal to koristi da veže tri gema i izjednači na 4:4. Šapovalov ostaje koncentrisan prekida seriju Rafe, a onda pravi novi brejk za eksploziju na tribinama i izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu dva tenisera pružila su neverovatnu borbu, a publika je mogla samo da uživa. Brejkova nije bilo, a ključan je bio treći gem u kome je Šapovalov spasao tri brejk lopte. Pobednik se odlučivao u taj-brejku. Nadal je surovo krenuo i poveo sa 3:0. Činilo se da je to sve od Denisa, ali on nas je još jednom sve iznenadio. Vezao je tri poena i izjednačio na 3:3, a kasnije pravi nova dva mini-brejka za najveću pobedu u karijeri i plasman u četvrtfinale.

Šapovalov je trenutno 143. teniser sveta i ima samo 18 godina, a ovim mečom je dokazao da ga čeka svetla budućnost.

Kanađanin u borbi za polufinale igra protiv Adrijana Manarina.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!