LEP PRIHOD: Zvezda objavila koliko je zaradila odlaskom Aranitovića u Partizan!

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je obeštećenje za Aleksandra Aranitovića, koji je prešao u Partizan, 100.000 evra i da je sa te strane napravljen dobar posao.

– Crvena zvezda obaveštava javnost, u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića. Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska, su osim igračkih i ljudski kvaliteti. Kroz ovaj transfer klub će prihodovati 100.000 evra, što smatramo još jednim dobrim poslom – ističe se u saopštenju na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Iz Zvezde podsećaju kako je Aranitović poslat na pozajmicu u Megu kako bi imao minutažu u seniorskoj konkurenciji, ali da je nažalost doživeo tesku povredu ligamenata, posle koje je klub na zahtev Aranitovićevog oca platio operaciju u Nemačkoj.

– Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja i nova povreda Aranitovića nakon osam meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Kako se navodi, bez obzira što su mogli da spreče Aranitovićev odlazak iz kluba, sama namera i njegova nezainteresovanost, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova Crvene zvezde.

– Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga“ i „pronalaženja“ igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne“ karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji – poručuju sa Malog Kalemegdana.

Tanjug