KRENUO PARNI VALjAK: Partizan započeo pripreme za novu sezonu!

Košarkaši Partizana počeli su večeras pripreme za novu sezonu, a trener Miroslav Nikolić rekao je da će se sva pitanja u vezi sastava tima rešavati u hodu.

Crno-beli su prvi trening odradili u dvorani Dinamika na Dorćolu.

Kako je objavljeno na sajtu Partizana, crno-belu opremu su zadužili Mihajlo Andrić, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković i Djordje Majstorović, kao i igrači koji će u narednom periodu trenirati sa prvim timom Djordje Tresač, Vuk Obradinović i Aleksa Novaković.

Na prvoj prozivci trenera Miroslava Nikolića bio je i Vanja Marinković koji zbog zdravstvenih problema nije trenirao. Na Dorćolu nisu bili i reprezentativac BiH Obrad Tomić, koji ima obaveze sa državnim timom, kao ni Amerikanci Džejmi Skin i Ijan Bejker, koji će u Beograd doći 13. avgusta.

„Ovo je prvi trening, polako se okupljamo i kompletiramo. Sva pitanja u vezi sastava ćemo rešavati u hodu, kako pripreme budu odmicale. Očekujemo da nam se uskoro pridruže Skin, Bejker i Tomić“, rekao je Nikolić.

Prve provere Partizan će imati 26. i 27. avgusta protiv Temišvara, odnosno Oldenburga. Zatim slede mečevi protiv Bešiktaša, Igokee, turnir u organizaciji Mega Bemaksa i Superkup ABA lige koji se odigrava u Baru od 20. do 22. septembra.

Novi tim crno-belih navijačima će se predstaviti 26. septembra kada Partizanu u goste dolazi Fenerbahče, aktuelni šampion Evrope, predvodjen najboljim trenerom Evrope Željkom Obradovićem, kao i nekadašnjim igračem „parnog valjka“ Janom Veselim.

U novoj sezoni, uz trenera Nikolića, u stručnom štabu će raditi asistenti Nikola Marković i Aleksandar Matović. Šef tima za fizičku pripremu igrača biće Adam Petrović, sa kojim će raditi i kondicioni trener Miloš Cvetanović. Brigu o zdravlju crno-belih, ponovo će preuzeti Moma Jakovljević, dok će se u novoj ulozi naći Dušan Kecman, od ove sezone tim menažer, navodi se u saopštenju.

Beta