SADA JE STVARNO GOTOVO: Nejmar pet godina u PSŽ-u, oboren Pogbin rekord!

Brazilski fudbaler Nejmar večeras je i zvanično postao najskuplji igrač na svetu, pošto je potpisao ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Nejmar je ranije danas okončao saradnju sa Barselonom nakon što su njegovi zastupnici isplatili kaluzulu u visini od 222 miliona evra.

Nekoliko sati kasnije, PSŽ je potvrdio da je Nejmar novi igrač tog kluba. Potpisao je petogodišnji ugovor, do juna 2022. godine.

Nejmar je oborio prošlogodišnji rekordni transfer Pola Pogbe od 105 miliona evra koliko je Mančester junajted platio Juventusu.

PSŽ je u saopštenju naveo da dolazak Nejmara dokazuje da klub želi da stigne „do samog vrha svetskog fudbala“.

„Izuzetno mi je drago što sam došao u PSŽ. Od kada sam stigao u Evropu, ovaj klub je uvek bio jedan od najambicioznijih. Najveći izazov i ono što me je najviše motivisalo da se priključim mojim novim saigračima, to je želja da pomognem klubu da osvoji trofeja koje navijači toliko žele“, rekao je Nejmar.

Nejmar je u Barseloni igrao od 2013. godine i s tim klubom je osvojio Ligu šampiona, dve titule u Primeri, tri Kupa kralja, klupsko svetsko prvenstvo, Uefa Superkup i španski Superkup.

Beta