ČEŠKI MEDIJI: Sudnji dan za Spartu, Zvezda srećno pobedila u Beogradu!

Češki mediji sa puno optimizma najavljuju revanš meč između Sparte i Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, navodeći da domaći tim ima kvalitet da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog duela.

Najkonkretniji je list „Aha“ sa naslovom Zvezda se plaši Sparte, uprkos pobedi 2:0, za koju su navodi da je srećno izvojevana u Beogradu i da je to bio maksimum crveno-belih.

Iako je veći prostor dat prolazu šampiona Češke Slavije u Borisovu protiv BATE-a za plej-of Lige šampiona, konstatuje se da se zna veličina Sparte i da ima čemu da se nada.

Specijalizovani sportski list „Sport“ predstojeći duel sa Zvezdom opisao kao sudnji za Spartu, da izgleda kao da je misija nemoguća, ali da uz pomoć ikone kluba Tomaša Rosickog mogu da nadoknade dva gola.

Tradicija nije na strani Sparte jer se u poslednjih 20 godina tri puta susretala sa porazima od 2:0 iz prvih mečeva i sva tri završavala eliminacijom od Milana (u Pragu 0:0), Genka (4:2) i Vasluija (1:0).

Samo jednom u istoriji kluba im je pošlo za rukom da ostvare takav podvig i to davne 1972. godine protiv Ferencvaroša (na Letni 4:1), a upravo je jedan od tadašnjih fudbalera Sparte Vladimir Taborski izjavom za „Blesk“ pozvao sadašnju generaciju da primeni isti recept.

Pored rezultata iz Beograda, Sparti ne ide u prilog ni to što u stroju zbog povreda nisu čak desetorica, među kojima je i jedno od najzvučnijih pojačanja Semih Kaja.

Revanš meč između Sparte i Crvene zvezde igra se danas od 19 sati na Letni.

Tanjug