Kraljica se vraća!

Sutra počinje WTA Stanford. Prva od mnogih stanica pred US Open. Ono što će, svakako obeležiti ovaj turnir, jeste povratak velike šampionke, Marije Šarapove.

Nakon 15 meseci pauze, Šarapova je odigrala par mečeva, ali ubrzo se povredila. Sada, spremna i odmorna, Ruskinja se vraća na teren i cilja veoma visoko.

I pored zgražavajućih komentara njenih koleginica i teniskih eksperata, Šarapova je ostala dosledna sebi: „Nisam zaboravna. Svesna sam svega što je rečeno o meni, i kako su me mnogi stručnjaci kritikovali u medijima. Mislim da takve stvari nikada u potpunosti neću moći da ignorišem. Ali na drugoj strani uvek pokušavam da očuvam dobronameran stav prema njima. Nikada na ‘treš tok’ nisam odgovarala na isti način. To mi je uvek bilo bitno. Uvek sam želela da se suočim sa njima stavom da sam iznad toga. Uvek sam htela da pokažem da je i to izbor“.

Iako Šarapova u Stanford dolazi kao 173. sveta, sigurno će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.

Veliki broj ljudi ju je kritikovao, ali još veći broj fanova iz svih država sveta, ne može da dočeka da ugleda jednu od najlepših sportiskinja sveta, ponovo na terenu.

Era, slabijih turnira, bez pravih favorita se završila.

Maša se vraća!