CRNO-BELI BOLjI OD JAVORA: Partizan upisao drugu pobedu, prvenac Sume!

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu Javor sa 2:1, u utakmici drugog kola Super lige Srbije i ostvarili drugu pobedu.

Partizan je poveo golom Uroša Djurdjevića u sedmom minutu, a vodjstvo je udvostručio Sejduba Suma u 85. minutu, svojim prvim golom za crno-bele. Jedini gol za Javor postigao je kapiten Milovan Milović u 89. minutu.

Partizan sada ima šest bodova, a Javor tri.

U ekipi šampiona Srbije nije bilo Brazilca Leonarda, koji se požalio na povredu. Takodje, danas nije igrao ni njegov sunarodnik Everton Luiz.

Partizan je već u prvom minutu imao šansu, kada je glavom pokušao Marko Janković pored gola. U sedmom minutu crno-beli su poveli golom Djurdjevića koji je dobro skočio i glavom poslao loptu u mrežu, posle preciznog centaršuta Miroslava Vulićevića sa desne strane. To je drugi gol Djurdjevića u prvenstvu.

Šampion Srbije je u nastavku imao inicijativu, Janković je pokušao u 28. minutu, a posle njega crno-beli su propustili dobru šansu u 37. minutu, kada je posle akcije u kojoj su učestvovali Nebojša Kosović i Leandre Tavamba, Danilo Pantić šutirao pored stative.

Minut kasnije Javor je mogao da izjednači, ali je Eliomarov šut odbranio golman Filip Kljajić. Ekipa iz Ivanjice je u 42. minutu propustila dve dobre šanse. Borislav Terzić je šutnuo blizine iskosa sa leve strane, Kljajić je odbranio, a zatim se lopta odbila do Danka Kikovića, koji je šutirao pored gola.

U 43. minutu Partizan je mogao da udvostruči prednost, ali je Vladan Djogatović dobro odbranio šut Pantića. U drugom minutu nadoknade vremena Javor je propustio priliku da izjednači, ali ga je u tome ponovo sprečio golman Kljajić, kada je odbranio šut Stefana Tripkovića.

Prvu priliku u drugom delu imao je Pantić u 53. minutu, kada je šutirao preko gola Djogatovića. Posle toga pokušali su Djordje Jovanović, Djurdjević i Janković, ali su sva trojica šutirali preko gola.

Drugi gol Partizana postigao je najskuplji igrač u istoriji kluba Suma, kada je posle dodavanja Nemanje Miletića poslao loptu u suprotan ugao.

Četiri minuta kasnije Javor je izjednačio golom Milovana Milovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Vuka Mitoševića. U 90. minutu pokušao je Djordje Jovanović, ali je Djogatović odbranio.

U narednom, trećem kolu Partizan će igrati u Subotici protiv Spartaka, ali će pre toga, u sredu 2. avgusta igrati u Atini protiv Olimpijakosa, u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pokušati da nadoknadi zaostatak od 1:3 iz Beograda.

Javor će u Ivanjici igrati protiv Mačve.

Beta