SLUČAJ MEKEL: Crveno-beli opleli po FIBA i „velikim Zvezdašima“

Košarkaški klub Crvena zvezda isplatio je poslednji deo duga prema bivšem igraču Izraelcu Galu Mekelu i prebrodio poslednju prepreku kako bi skinuo zabranu FIBA oko angažovanja novajlija (BAT).

Iz Zvezde su podsetili da su ranije upoznali javnost i košarkaške organe sa slučajem „Gal Mekel“ u kome, kako su naveli, postoji mnogo nepravilnosti i nelogičnosti prilikom raskida ugovora sa Crvenom zvezdom i njegovim odlaskom u Makabi iz Tel Aviva.

„Organi FIBA ignorisali su sve činjenice koje smo naveli prilikom žalbe na ovaj slučaj i presudili u korist igrača. Međutim, i kada je postignut dogovor oko dinamike isplate Galu Mekelu, koja je podrazumevala da nemamo nikakva ograničenja u dovođenju igrača (BAT), pojedinci iz FIBA koji sebe vole da nazivaju „velikim zvezdašima“ su koristeci svoje pozicije učinili sve da nam još više otežaju položaj“, navode crveno-beli na zvaničnom sajtu.

Sa Malog Kalemegdana apeluju na FIBA da, sada kada je formalno otklonjena poslednja prepreka, bude isto tako ekspeditivna i skine zabranu dovođenja igrača do kraja dana, kao kada je slučaj bio kod uvođenja BAT-a.

Tanjug