CRNE SLUTNjE SE OBISTINILE: Novak Đoković završio sezonu!

Novak Đoković je završio tenisku sezonu.

Ovu informaciju najbolji srpski teniser objavio je na konferenciji za štampu u Teniskom centru Novak.

Đoković je ovakvu odluku doneo nakon konsultacija sa lekarima specijalistima.

– Nažalost ovo je odluka koju sam morao da donesem. Vimbldon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao. Konstultovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala poslednjih meseci. Ovo je tip povrede za koju ništa ne može da pomogne momentalno. Moraš dozvoliti da se sve dešava prirodnim putem. Iskoristiću ovo vreme da se oporavim koristeći drugačije metode rehabilitacije kako bih se vratio na teren što je pre moguće. Proći će nekoliko meseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći da treniram, rekao je Đoković.

Novak je najavio i da će sledeće sezone nastaviti saradnju sa Andreom Agasijem.

– Agasi je prihvatio da bude uz mene i sada i na početku sledeće sezone, zbog čega sam mu jako zahvalan. Jedva čekam da stanem na teren sa njim, gde ćemo ući u suštinu moje igre. Što se tiče drugog trenera Mario Ančić je pripritet, još nije donesena odluka, s njegove strane. On ima obaveza u drugoj sferi svog života, pa mu je potrebno vremena da razmisli dok donese odluku. Ima drugih trenera koji su u opticaju, a o kojima ćemo razgovarati nakon što Mario donese odluku, rekao je Novak.

Đoković će naredne mesece posvetiti porodici, jer ga za mesec dana očekuje rođenje drugog deteta.

– Ovo je veoma teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane. Sve što se dešava u životu dešava se sa razlogom. Pokušaću da iskoristim ovo vreme najbolje što mogu da ga kvalitetno provedem sa porodicom. Za oko mesec, mesec i po Jelena i ja ćemo uz božju pomoć postati opet roditelji, rekao je Srbin.