KRENULA SUPERLIGA: Vojvodina stigla do pobede u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Čukarički sa 1:0, u prvoj utakmici prvog kola Super lige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Džozef Ovusu Bempa u trećem minutu nadoknade vremena.

Utakmicom na stadionu Karadjordje u Novom Sadu večeras je počelo takmičenje u Super ligi Srbije.

Čukarički je na početku imao inicijativu i par prilika, uglavnom posle prekida, a dobru šansu propustio je Nikola Drinčić u 20. minutu, kada je izveo slobodan udarac, ali mu je golman Emil Rockov odbranio.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imala je Vojvodina, u 32. minutu. Dušan Jovančić je sa leve strane dobro centrirao pred gol Čukaričkog, sa oko osam metara šutirao je Filip Malbašić, a dobro je odbranio Aleksandar Kirovski. Posle toga su domaći preuzeli inicijativu, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol beogradske ekipe.

Prvu priliku u drugom delu propustio je fudbaler Vojvodine Petar Mićin u 53. minutu, a dva minuta kasnije Nemanja Obradović je propustio priliku da dovede Čukarički u vodjstvo, pošto je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Do kraja utakmice ekipe su pokušavale da naprave ozbiljnijie šanse, ali im to nije pošlo za rukom sve do same završnice.

Odlučujući gol postigao je Bempa u trećem minutu nadoknade vremena, nakon što se lopta odbila do njega posle duela pred golom „brdjana“ Stefana Mihajlovića i Djordja Djurića, koji su pali na zemlju, pre nego što je lopta došla do fudbalera iz Gane.

U drugom kolu, narednog vikenda, Vojvodina će igrati u Surdulici protiv Radnika, a Čukarički na svom terenu protiv Napretka.

Beta