SADA I ZVANIČNO: Muta Nikolić ponovo trener Partizana!

Novi trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je danas mu je želja da oko crno-belih stvori dobru atmosferu, kao i da klub vrati načinu rada od pre 20 godina.

„Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz 1996. i 1997. godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na tri, četiri godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili“, rekao je Nikolić za klupski sajt.

Popularni „Muta“ danas je sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor. On je sa crno-belima u sezoni 1996/1997. bio šampion Jugoslavije.

„Želja nam je da kroz sezonu-dve stvorimo dva-tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača“, kazao je on.

Prvi asistent Nikolića biće Nikola Marković, a novi članovi stručnog štaba biće i Aleksandar Matović i kondicioni trener Adam Petrović.

Pre povratka u redove Partizana, Nikolić je radio u KK Dinamik, a pre toga je sa uspehom radio u kragujevačkom Radničkom, Budućnost iz Podgorice sa kojom je osvojio dve titule prvaka SRJ, Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u iz Beočina, Apolonu i Avtodoru.

Nikolić je bio član stručnog štaba reprezentacije naše zemlje na brojnim takmičenjima. Radeći sa selektorima Željkom Obradovićem i Sašom Đorđevićem, Miroslav Nikolić je bio deo generacija koje su osvojile srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Atlanti 1996, zatim titule prvaka sveta 1998, prvaka Evrope 1997. kao i srebra na Svetskom prvenstvu 2014.

Pripreme crno-belih počeće 7. avgusta i pretežno će se odvijati u Beogradu.

Beta