BLEDI CRNO-BELI: Kljajić spasao Partizan poraza, protiv Olimpijakosa se mora mnogo bolje!

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u Podgorici sa ekipom Budućnosti odigrali 0:0.

Crno-beli su u prvom meču drugog kola odigranom pre nedelju dana pobedili sa 2:0.

Šampiona Srbije u trećem kolu kvalifikacija očekuju dueli protiv grčkog Olimpijakosa. Prvi meč je na programu naredne nedelje.

U prvih 45 minuta Budućnost je bila bolji rival na terenu, a crno-beli su tek u finišu poluvremena uspeli da zaprete. Obe ekipe su po jednom pogodile okvir gola.

Prvu priliku na meču imala je Budućnost u 15. minutu kada je Luka Mirković šutirao sa oko 20 metara, ali je Filip Kljajić sjajno odbranio.

Crnogorska ekipa je 20 minuta kasnije imala još jednu izglednu šansu. Posle centaršuta sa desne strane loptu je zahvatio Miljan Vlasisavljević i pogodio stativu.

Izabranici Miroslava Djukića su tek u tim momentima došli do daha. Prvo je zapretio Uroš Djurdjević, a potom je u 42. minutu Bojan Ostojić, posle slobodnog udarca koji je izveo Marko Janković, glavom pogodio stativu.

Budućnost je, za razliku od prvog poluvremena, u većem delu drugog bila bezopasna. Partizan je kontrolisao dešavanja na terenu sve do desetak minuta pre kraja kada se domaća ekipa „probudila“.

Prva prava prilika u nastavku vidjena je u 79. minutu kada je Mitrović posle kornera lepo šutirao glavom, ali je lopta prošla pored stative. Samo minut kasnije šut je oprobao i Ivan Pejaković ali je Kljajić dobro intervenisao.

U 83. minutu Kljajić je ponovo spasio Partizan. Darko Nikač je izašao sam ispred Kljajića, ali se spetljao i nije odmah šutirao. On je, medjutim, sačuvao loptu i dodao je do Alena Melunovića na peterac koji je šutirao, ali je golman Partizana još jednom izašao kao pobednik.

Beta