KONTE HOĆE DA OJAČA NAPAD: Čelsi želi da dovede Obamejanga

Uprava Čelsija želi da dovede fudbalera Borusije iz Dormtunda Pjera-Emerika Obamejanga, pošto nije uspela da angažuje napadača Romelua Lukakua, koji je prešao u Mančester junajted, preneli su danas britanski mediji.

Skaj je preneo da trener Čelsija Antonio Konte želi 28-godišnjeg Obamejanga, pošto bi Stamford Bridž trebalo da napusti Dijego Kosta. Borusija će pustiti svog napadača za 70 miliona funti, a Obamejang je obavestio upravu da želi da ode iz kluba. Za njega su zainteresovani i Pari Sen Žermen i Milan, a prelazak u kineski Tjencin je propao prošle nedelje.

Konte je zainteresovan i za napadača Reala Alvara Moratu, kao i Andreu Belotija iz Torina.

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joahim Vacke rekao je da klub nije dobio nijednu ponudu i upozorio zainteresovane da im ističe vreme.

„Sačekaćemo još nekoliko dana, ali ne duže od toga. Više bih voleo da ostane, ali postoji nekoliko klubova na ovoj planeti u kojima bi mogao da zaradi više“, rekao je Vacke.

Nemački klub želi da reši pitanje Obamejanga do 24. jula, pre nego što ekipa krene na pripreme u Švajcarsku.

Obamejang je prošle sezone bio najbolji strelac Bundeslige sa 31 golom u 32 utakmice. On je postigao 40 golova u svim takmičenjima.

Beta