PRLAINOVIĆ: Ne razmišljamo o Južnoj Africi, za nas turnir počinje od drugog kola!

prlainovic

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Andrija Prlainović rekao je danas da njegov tim mnogo ne razmišlja o duelu sa Južnom Afrikom na startu turnira, već da će joj ta utakmica pomoći da oseti ambijent na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Vaterpolisti Srbije počinju odbranu titule svetskog prvaka u Budimpešti u ponedeljak od 17.30 utakmicom protiv Južne Afrike u Grupi C.

“Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači”, rekao je Prlainović, preneo je sajt Vaterpolo saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  VELIKO PRIZNANjE: Tijana Bošković proglašena za najbolju odbojkašicu u 2017. godini!

Prlainović će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

“Svega je bilo, dva zlata, srebro, pa dva takmičenja bez medalje. Ipak sam zadovoljan. Mi i ovde hoćemo da idemo do kraja”, naveo je Prlainović.

Od osamostaljenja Srbija je tri puta igrala sa Južnom Afrikom. Pobedila je 2009. godine u Svetskoj ligi sa 16:2, godinu dana kasnije u Nišu sa 22:0, i u Almatiju 2014. godine sa 17:1.

Madjarski sportski mediji procenjuju da je reprezentacija Srbije favorit na muškom turniru, a da su Amerikanke favoriti u konkurenciji vaterpolistkinja.

“Mi smo kao porodica, kao preduzeće u kome vladaju izvanredni odnosi. Ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači”, rekao je Prlainović.

PROČITAJTE JOŠ:  VELIKO PRIZNANjE: Tijana Bošković proglašena za najbolju odbojkašicu u 2017. godini!

Prvog dana takmičenja igraće se derbi grupe izmedju Španije i Grčke, a Prlainović je rekao da je to važna utakmica, ali da je na njegovoj ekipi da oba tima pobedi.

Beta

Komentari