KAKAV DAN NA VIMBLDONU: Marej ispao posle velikog preokreta, Đoković može do prvog mesta!

Vimlbdon dobija svog novog šampiona.

Ljubimac domaće publike Endi Marej završio je učešće u četvrtfinalu Gren slema u Londonu. Njega je posle velike borbe i preokreta savladao Sem Kveri sa 3:2 (3:6, 6:4, 6:7 (4:7), 6:1, 6:1). Meč je trajao 166 minuta.

Ovo je bio njihov deseti međusobni duel, a Amerikanac je stigao do drugog trijumfa.

Amerikanac je tokom čitavog toka meča neverovatno servirao, a nervozni Marej je pravio ogroman broj grešaka. Endi je poveo sa 2:1, ali je onda u naredna dva seta osvojio samo dva gema. Marej je, pogotovo, u poslednjem setu izgledao katastrofalno na terenu. Psovao je i urlao između poena, što je Kveri znalački koristio. Sem je toliko dobro servirao, da je Endi jedva osvajao poene na njegov servis. U petom setu, indisponirani Marej je osvojio samo jedan poena u Kverijevim servis gemovima, što dovoljno govori koliko je Britanac bio nemoćan.

Kveri je tako nakon prošle godine kada je izbacio Novaka Đokovića, i ove godine eliminisao svetskog broja 1 i branioca titule.

Ovaj Marejov poraz dobro je došao Novaku Đokoviću, koji sada ima šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste. Ukoliko srpski teniser osvoji Vimbldon, ponovo će biti najbolji teniser na svetu sa 215 bodova viška u odnosu na Britanca.