RUTINSKA POBEDA: Đoković ubedljiv protiv Manarina, sledi stara mušterija!

Novak Đoković je poslednji četvrtfinalista Vimbldona.

Drugi teniser sveta je u odloženom meču osmine finala savladao Adrijana Manarina sa 3:0 (6:2, 7:6, 6:4) posle 137 minuta igre.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i drugi Novakov trijumf. Zanimljivo je da je njihov prvi meč odigran takođe na Vimbldonu, i to prošle godine kada je Đoković slavio sa 3:0.

Srpski teniser je odigrao još jedan veoma dobar meč u nizu. Manjih problema bilo je jedino u drugom setu, u kome se igrao taj-brejk.

Đoković je tako i dalje bez izgubljenog seta na travi ove sezone. Posle Istborna gde je svaki meč pobedio sa 3:0, u istom ritmu je nastavio i na Vimbldonu.

U uvodnom delu igre Novak je dominirao. Srbin je sjajno igrao, a Manarino nije imao nikakve šanse. Đoković je napravio dva brejka, pa je posle 38 minuta igre stigao do 6:2 i vođstva od 1:0.

Đoković je dominaciju nastavio i na startu drugog seta. Odmah je brejknuo Francuza i poveo sa 2:0. Činilo se da će Novak i ovaj svet osvojiti bez imalo znoja. Ipak, dogodilo se potpuno suprotno. Manarino je odigrao neverovatan sedmi gem, u kojem je uspeo da napravi ribrejk. To je ujedno bio i poslednji brejk u ovom setu, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Oba tenisera su se mučila prilikom svojih servisa, pa je u 13. gemu viđeno čak sedam mini-brejkova. U takvoj konstalaciji snaga bolje se snašao Novak. Iako je Manarino poveo sa 4:2, Đoković pravi seriju 5:1 i stiže do osvajanja drugog seta.

Francuz je u prvom gemu trećeg seta spasao jednu brejk loptu. Ipak, dva gema kasnije Novak stiže do ključnog brejka, kojim je u potpunosti slomio otpor rivala. Drame nije bilo sve do 10. gema kada je Novak servirao za pobedu. Poveo je Nole sa 40:15, imao je dve meč lopte, ali su usledile dve greške, pa je Manarino stigao do đusa. Ipak, Đoković osvaja naredna dva poena, i prolazi u četvrtfinale.

Đokovića u četvrtfinalu, koje je na programu sutra, očekuje stara mušterija Tomaš Berdih. Srbin i Čeh su do sada odigrali 27 međusobnih duela, a Novak je ubedljivo bolji sa čak 25 trijumfa.