NA KORAK OD TREĆEG KOLA: Partizan u Podgoricu putuje sa dva gola prednosti!

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu podgoričku Budućnost sa 2:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Golove za Partizan postigli su Uroš Djurdjević u 53. minutu iz jedanaesterca i Leonardo da Silva u 63.

Revanš utakmica izmedju Budućnosti i Partizana igraće se narednog utorka u Podgorici od 20.45.

Partizan je bio bolji rival u prvih 45 minuta, imao je više loptu u svom posedu, ali izabranici Miroslava Djukića nisu bili previše opasni po gol gostujuće ekipe. S druge strane, Budućnost se branila i svoje prilike čekala iz kontranapada.

Uroš Djurdjević je u 11. minutu iz slobodnog udarca dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola. I nakon toga su crno-beli na sve načine pokušavali da stignu do gola Budućnosti, a najbliži tome bili su u 37. minutu. Vulićević je centrirao sa desne strane, a Tavamba je sa nekoliko metara od gola loše šutirao glavom.

Najbolju priliku od početka utakmice Partizan je imao u 49. minutu kada je Tavambin udarac sa nekoliko metara odbranio golman Budućnosti Milan Mijatović.

Samo četiri minuta kasnije šampion Srbije je poveo. Defanzivac Budućnosti Filip Mitrović igrao je rukom u kaznenom prostoru posle kornera s leve strane, sudija je pokazao na belu tačku, a Djurdjević je uz malo sreće pogodio mrežu. Loptu je, naime, zakačio golman gostuju, ona se potom odbila od stative i ušla u gol.

Crno-beli su duplirali prednost u 63. minutu, a stralac je bio Leonardo koji je u igru ušao na poluvremenu. Tavamba je lepo video Brazilca na drugoj stativi, ubacio je loptu sa desne strane, a Leonardu nije bilo teško da pogodi mrežu Mijatovića.

Budućnost je nakon toga krenula ofanzivnije ka golu Partizana, u 73. minutu je Darko Nikač postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Tavamba je potom u samo nekoliko minuta mogao da razreši sve dileme oko pobednika pošto se dva puta našao u izglednim pozicijama. Prvo je golman Mijatović dobro intervenisao u situaciji jedan na jedan, a potom je napadač crno-belih sa desetak metara šutirao pored gola.

Partizan je do kraja meča pokušavao da postigne još jedan gol i mirnije putuje na revanš u Podgoricu, ali rezultat se nije menjao.

Utakmica je odigrana po veoma toplom vremenu u Beogradu, pa je sudija po jednom u oba poluvremena na kratko prekidao meč kako bi se igrači osvežili. Meč u Humskoj je pratilo oko 20.500 navijača, od čega oko 500 pristalica Budućnosti.

FOTO: FK Partizan11

Beta