STRAH I TREPET ZA CELU PLANETU: Dejan Savić objavio spisak vaterpolista za Svetsko prvenstvo!

Dejan Savić

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je danas spisak od 13 vaterpolista koji će braniti trofej na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

U odnosu na tim koji je pre dve nedelje došao do nove titule u Svetskoj ligi neće biti Radomira Drašovića i Gavrila Subotića, umesto njih su pozvani zlatni iz Rija Nikola Jakšić i oporavljeni Dušan Mandić, a prvi put na Svetskim prvenstvima nastupiće Viktor Rašović i Nemanja Ubović.

Na spisku su, golmani: Gojko Pijetlović (Oradea), Branislav Mitrović (Eger), igrači Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (bez kluba), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Solnok), Duško Pijetlović (Pro Reko), Nemanja Ubović (OSC), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), kapiten Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok) i Stefan Mitrović (Ferencvaroš).

Selektor Savić istakao je da je u ovom trenutku vodi najbolji tim na šampionat u Mađarsku.

– Zadovoljan sam kako radimo u Kečkemetu. Igraci koji sada nisu na spisku su potpuno opravdali poverenje i zajedno sa momcima koji su ostali u Beogradu pokazali kvalitet, i oni su deo reprezentacije. To nije fraza, zaista je tako. Imamo bazu od 22, 23 igrača koji u svakom trenutku mogu da budu u 13 izabranih – rekao je Savić.

Svetsko prvenstvo u Budimpešti održava se od 15. do 30. jula, a Srbija se nalazi u C grupi sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

Tanjug