ZAVRŠIO U ZATVORU: Uhapšen član UO Partizana zbog sumnje da je oštetio klub za preko 80 miliona dinara!

Milan Obućina, nekadašnji generalni sekretar JSD „Partizan“, priveden je zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštio MUP.

MUP je saopštio da je dugogodišnji funkcioner FK Parizan uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i novčano oštetio JSD Partizan.

Obućina, ujedno i generalni sekretar JSD „Partizan“, sumnjiči se da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD „Partizan“, zbog čega su ga priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom.

Obućini je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela.

Obućina je nedavno na Skupštini fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

Beogradski mediji jutros su izvestili daje Obućina uhapšen, nakon čega seoglasio generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura, koji je izjavio da je Obućina priveden kako bi dao izjavu u predkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD „Partizan“. „Nije uhapšen, nego je priveden da da izjavu u pretkrivičnom postupku u svojstvu generalnog sekretara JSD“, rekao je agenciji Beta Vazura.

Beta