SUROVI NOVAK: Đoković pregazio nemoćnog Pavlašeka!

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona.

Najbolji srpski teniser je u drugoj rundi deklasirao Adama Pavlašeka sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:1) posle 95 minuta igre.

Novak je od prvog do poslednjeg gema odigrao na izuzetno visokom nivou. Anonimni Čeh ni u jednom trenutku nije imao ni najmanju šansu da pripreti Đokoviću.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera.

Pavlašek je u dosadašnjoj karijeri zabeležio svega četiri trijumfa na ATP turnirima, a u prvom kolu izbacio je Eskobeda. Sa druge strane Novak je odigrao čitav meč za razliku od prvog kola u kome mu je Martin Kližan predao tokom drugog seta.

Đoković u narednom kolu igra protiv pobednika duela Del Potro Gulbis.

TOK MEČA:

U prvom Đoković je već u prvom gemu napravio brejk. Novak je sjajno servirao, a Pavlašek je jedva stizao do poena. Đoković u sedmom gemu pravi još jedan brejk, a u narednom lako i ubedljivo stiže do 6:2 i vođstva od 1:0.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku igre. Srpski teniser je i u drugom setu napravio dva brejka i bez ikakvih problema još jednom slavio sa 6:2. Pavlašek ni u ovom setu nije napravio brejk loptu.

Treći set je Novak najubedljivije rešio u svoju korist. Ponovo je napravio brejk već na samom startu i tako ugasio sve nade Pavlašeku. Imao je Čeh pri rezultatu 2:1 svoju jedinu brejk loptu na meču, ali je Đoković uspeo da se izvuče. To je bio i poslednji trzaj Pavlašeka, Đoković do kraja nije izgubio nijedan gem, pa je sa ubedljivih 6:1 stigao do plasmana u treće kolo.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!