VENGER SE NE ŠALI: Lakazet novi fudbaler Arsenala!

Dosadašnji fudbaler Liona Aleksandr Lakazet potpisao je ugovor sa Arsenalom, potvrdio je danas taj premijerligaš.

Arsenal na svom sajtu nije otkrio nikakve detalje ugovora, jedino piše da je potpisao dugogodišnji ugovor i da će za novi tim debitovati krajem jula na Emirejts kupu.

Britanski mediji navode da je Lakazet potpisao petogodišnji ugovor i da transfer iznosi 46,5 miliona funti. To je rekordni iznos koji je Arsenal dao za nekog igrača, pošto je prethodni iznosio 42,2 miliona funti koliko je taj klub izdvojio za Mesuta Ozila 2013. godine.

„Lakazet ima vrlo zanimljive tehničke osobine i snažan karakter. Veoma smo srećni što se pridružio našoj ekipi“, rekao je trener Arsenala Arsen Venger.

Mediji su ovog leta 26-godišnjeg francuskog fudbalera povezivali sa nekoliko klubova, a delovalo je da je najbliži prelasku u Atletiko Madrid pre nego što je Sud za sportsku arbitražu tom klubu potvrdio zabranu transfera.

Lakazet je prošle godine bio drugi strelac francuskog šampionata sa 28 golova. On je za Lion odigrao ukupno 275 utakmica i postigao 129 golova. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 11 utakmica.

Beta