SELEKTOR SKRATIO SPISAK: Evo na koje košarkaše računa Saša Đorđević!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo (31. avgust – 17. septembar 2017) na 17 imena.

Na spisku, očekivano, nema Nikole Jokića koji je otkazao kako bi se što bolje pripremio za NBA sezonu, Nemanja Bjelica zbog povrede propušta još jedno veliko takmičenje, dok će Nikola Milutinov i Nemanja Dangubić trenirati u San Antoniju.

Košarkaški koji igraju za univerzitetsku reprezentaciju takođe nisu na spisku (Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac) kao ni Aleksa Radanov koji će igrati za mladi tim

Pripreme za EP počinju 20. jula, kada će se reprezentativci okupiti u Beogradu. Naš tim na igraće u grupi D u Istanbulu Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije. Završnica takmičenja će, takođe, biti održana u Istanbulu.

SPISAK: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Boban Marjanović