PRAVA ODLUKA: Fetel neće dobiti dodatnu kaznu zbog incidenta u Bakuu!

Medjunarodna automobilska federacija (FIA) neće dodatno kazniti vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji je tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu namerno udario u bolid vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

Fetel je tokom trke u Bakuu, 25. juna, namerno udario Hamiltona u vreme kada se bezbednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno. Nemac je tokom trke kažnjen sa 10 sekundi, ali je ipak trku završio ispred Hamiltona, na četvrtom mestu.

Nemac je posle trke optužio Hamiltona da je namerno kočio i testirao kočnice na njemu. Medjutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrdjeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno.

FIA je navela u saopštenju da je Fetel “prihvatio punu odgovornost i iskreno se izvinio” i federaciji i široj motosport porodici.

PROČITAJTE JOŠ:  FRANCUZI PREJAKI: Novi ubedljivi poraz rukometaša Srbije na EP!

Četvorostruki svetski šampion će se javno izviniti i učestvovaće u učestvovaće u nizu edukativnih aktivnosti tokom šampionata.

FIA je upozorila Fetela da će u slučaju da ponovi onakvo ponašanje, odmah ići pred Medjunarodni sud FIA, koji će sprovesti istragu.

Hamilton je za vreme i posle trke u Bakuu rekao da kazna od 10 sekundi za Fetela nije dovoljna, a njegovo ponašanje opisao je kao “odvratno”, “opasno” i “sramno”.

Fetel će zadržati 14 bodova prednosti nad Hamiltonom u generalnom plasmanu, uoči predstojeće trke za Veliku nagradu Austrije.

Beta