TITULA NA DOHVAT RUKE: Đoković preko Rusa do drugog finala u 2017. godini!

Novak Đoković je prvi finalista turnira u Istbornu.

Najbolji srpski teniser je u polufinalu savladao ruskog igrača Danila Medvedeva sa 2:0 (6:4, 6:4). Meč je trajao 83 minuta.

Ovo je bio njihov drugi međusobni meč i drugi trijumf Novaka. Đoković se ovim trijumfom plasirao u tek drugo finale u 2017. godini. Podsetimo, prvo je bilo u Dohi.

Novak će se za titulu boriti sa boljim iz francuskog dvoboja u kome se sastaju Rišar Gaske i Gael Monfis.

TOK MEČA:

Đoković nije previše blistao, ali je bio bolji u odlučujućim trenucima. Duel Srbina i Rusa počeo je sa preko dva sata kašnjenja zbog loših vremenskih prilika.

Kada su teniseri napokon izašli na teren Đoković je već u prvom gemu napravio brejk. Ipak, Medvedev ubrzo pravi ribrejk i poravnava na 2:2. U dugačkom osmom gemu imao je Rus tri brejk lopte, ali je Novak uspeo da se izvuče. U narednom gemu stigla je kazna za Medvedeva, Đoković je odigrao dobro i sa samo jednim izgubljenim poenom stiže do ključnog brejka u prvom setu. Novak je bez puno muke odservirao za prvi set, pa je posle 43 minuta vodio sa 1:0.

U drugom setu ključan je bio prvi gem, u kome je Đoković napravio brejk. Novak je sjajno servirao i do kraja meča se nije suočio više ni sa jednom brejk loptom, pa je zasluženo slavio sa 6:4 i obezbedio plasman u finale.