NOLE U POLUFINALU: Đoković uz male probleme preskočio nezgodnog Janga

Novak Đoković je prošao u polufinale turnira u Istbornu.

Najbolji srpski teniser je sa 2:0 (6:2, 7:6) savladao Amerikanca Donalda Janga posle 97 minuta igre.

Ovo je bio drugi međusobni duel dvojice tenisera i druga Novakova pobeda.

Srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca, će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Džonson Medvedev.

Djoković je do sada jednom igrao protiv Medvedeva, ove godine u Dejvis kupu, kada mu je Rus predao meč u četvrtom setu, dok protiv Džonsona nije igrao.

Đoković je odigrao sjajan prvi set, dominirao je od početka do kraja, te rivalu nije dao ni najmanju šansu u ovom delu igre. Novak je napravio dva brejka i bez problema je stigao do 6:2 i vođstva od 1:0.

Ipak, drugi set doneo je daleko veću i žešću borbu Amerikanca i Srbina. Jang se opustio, pa je u trećem gemu stigao do prve brejk lopte na meču. Nije uspeo da je iskoristi, pa se Novak izvukao. Đoković je u narednom gemu takođe imao brejk šanse, ali i on je bio bezuspešan. Sve se promenilo u devetom gemu, Amerikanac pravi prvi brejk i stiže do prednosti od 5:4. Jang je servirao za osvajanje seta, imao je i set loptu, ali se Novak spasao i kasnije napravio ribrejk i izjednačio na 5:5. Pobednik se odlučivao u taj-brejku. U prva dva poena teniseri su razmenili mini-brejkove, a onda je usledio nešto mirniji period igre. Ipak, Jang vezuje tri poena i vodi sa 5:3. Imao je Amerikanac pri rezultatu 6:5 i drugu set loptu, ali je i ovog puta propustio šansu da izjednači na 1:1. Usledile su Novakove meč lopte. Srpski teniser prve tri nije iskoristio, ali zato jeste četvrtu za pobedu i plasman u polufinale.