PEREZ: Ronaldo je ljut, mislim da će ostati

Predsednik Real Madrida Florentino Perez rekao je danas da je najbolji fudbaler te ekipe Kristijano Ronaldo ljut, ali da očekuje da će Portugalac ostati u klubu.

Ronaldo će se sledećeg meseca pojaviti na saslušanju povodom optužbi da je utajio porez. On je negirao navode i ljut je zbog optužbi, zbog čega razmišlja da napusti Španiju.

Ronaldov ugovor ističe 2021. godine, a mediji spekulišu da bi mogao da se vrati u Mančester junajted.

„On ima ugovor sa Real Madridom, a kada završi takmičenje na Kupu konfederacija, razgovaraćemo. On je ljut, to je sigurno, pošto je poštena osoba koja ispunjava svoje obaveze. Nisam razgovarao sa njim, ali smo svi oduševljeni što je u klubu. Mislim da
će ostati u Real Madridu“, rekao je Perez španskim medijima.

Špansko tužilaštvo optužilo je Ronalda da je utajio 14,7 miliona evra, pošto nije prijavio prihod od prodaje prava na svoje fotografije.

„Svi moramo da ispunjavamo svoje obaveze. Klub nije odgovoran za izjave fudbalera, a Kristijano ne mora da negira nešto što uopšte nije ni rekao“, naveo je predsednik evropskog šampiona.

Upitan o mogućnosti da napadač Monaka Kilijan Mbape predje u Real, Peres je rekao da bi 18-godšinji igrač mogao malo da sačeka pre nego što predje na „Santjago Bernabeu“.

„On je veoma dobar igrač, to me sve podseća na prošlu godinu kada su govorili da ćemo dovesti Pogbu. Leto je dugo, a (trener Zinedin) Zidan je sa Mbapeom blizak nekoliko godina. Medjutim, malo 18-godišnaka igra za Real. On mora da bude strpljiv. Ne vredi o tome pičati ako ćemo dovoditi igrače koji bi sedeli na klupi“, rekao je Perez.

Beta