NAJJAČI U UNIVERZUMU: Vaterpolisti Srbije osvojili petu uzastopnu titulu u Svetskoj ligi!

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je trofej u Svetskoj ligi, pošto je u finalu Zavrpšnog turnira u Moskvi pobedila Italiju sa 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3)

Srbiju su do pobede predvodili Duško Pijetlović i Stefan Mitrović sa po tri gola, dok je Gavril Subotić postigao dva, a po jednom su se u istu strelaca upisali, Andrija Prilainović i Filip Filipović.

Italijane je predvodio Pjetro Finjoli sa tri gola.

Delfini su tako po drugi put na turniru savladali Italiju, u grupnoj fazi bilo je 13:7 za naše momke.

Srpskim vaterpolistima ovo je peti uzastopni trofej u Svetskoj ligi, a ukupno 11, dok su Italijani ostali bez trofeja. Još jednom titulom u nizu Delfini su pokazali da su sigurno najbolji tim u istoriji vaterpola.

Bronzu je osvojila Hrvatska, koja je savladala SAD sa 10:4.

TOK MEČA:

Ovo je bio daleko teži meč nego onaj u grupnoj fazi. Italijani su krenuli veoma dobro, te su poveli sa 4:0. Naši su se mnogo mučili u prvoj četvrtini, pa smo do prvog gola stigli tek u poslednjem minutu preko Mitrovića.

Ipak, u drugom periodu odigrali smo daleko bolje u napadu. Pjetlović je smanjio na 4:2, a potom Prlainović iz peterca postiže novi gol za 4:3. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U nastavku utakmice Srbija je nastavila sa dobrom igrom. Subotić sa dva gola na početku treće četvrtine donosi prvu prednost Delfinima, 5:4. Italijani posle dugo vremena postižu gol za 5:5, ali Mitrović ubrzo uzvraća, pa smo ponovo poveli, 6:5. Do kraja perioda golovima Mitrovića i Pjetlovića stekli smo dva poena prednosti pred poslednju četvrtinu, 8:6.

Naši zlatni momci su loše ušli u odlučujući period, a namazani Italijani su to vešto koristili. Azuri lako i brzo prave seriju 3:0 i stižu do novog vođstva, 9:8. Loš period igre Delfina golom prekida Pjetlović i izjednačuje na 9:9. Sjajni centar srpske reprezentacije postiže još jedan pogodak, pa naš tim ponovo vodi, 10:9. Di Flavio je imao šansu za izjednačenje, ali je sjajni Pjetlović odbranio i doneo Srbiji petu uzastopnu titulu Svetske lige!

BRAVO ZLATNI MOMCI!

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!