ORLOVI SE BEZ POBEDE VRAĆAJU KUĆI: Rezervni tim Španije savladao Srbiju!

Mladi fudbaleri Srbije završili su nastup na U21 Evropskom prvenstvu minimalnim porazom od Španije u Bidgošću.

Tim Nenada Lalatovića je bio bolji u prvih pola sata susreta, propustio tri odlične šanse za vođstvo preko Veljkovića, Đurđevića i Živkovića, a onda upropastio sve za svega dva minuta.

Španci promašaje kažnjavaju posle sjajne kombinacije Alvara Odriasole i Denisa Suaresa u 39. minutu, a tačku na meč dva minuta kasnije stavlja drugi žuti karton Uroša Đurđevića.

„Orlići“ su krenuli ofanzivno protiv rezervnog sastava Španije, selektor „Furije“ je zamenio svih 11 igrača iz prethodnog susreta kako bi odmorio najveće zvezde Njigesa, Delofea, Asensija, Beljerina za polufinale turnira.

Već u četvrtom minutu Veljković propušta zicer, promašuje ceo gol neometan sa pet metara, a u nastavku prvog poluvremena Đurđević je pogodio Lopesa posle brzoplete završnice, dok Živković nije uspeo da šutira sa 11 metara.

Kazna je bila surova i brutalna. Šest minuta pre poluvremena Suares zakucava loptu u mrežu nakon prodora Odriasole po desnoj strani pored Radonjića, da bi dva minuta kasnije kapiten Srbije Đurđević zbog udaranja laktom rivala u borbi za poziciju dobio drugi žuti karton.

Usledila je dominacija „Furije“ u drugom delu, stezali su Španci obruč oko srpskog kaznenog prostora, Suares, Odriasola i Ojarsabal su tražili Solera i Vilijamsa, ali su oni propuštali šanse, a sjajno je branio i Manojlović.

U samoj završnici susreta Živković je zamalo sprečio poraz Srbije, šutirao je dobro pod prečku sa ivice kaznenog prostora, ali je sjajno branio i rezervni golman Španije Pau Lopes.

Srbija je tako U21 EP u Poljskoj završila sa samo jednim bodom u Grupi B, remijem sa Makedonijom 2:2 u drugom kolu, dok je na startu šampionata Poražena 2:0 od Portugala.

Portugalci su u trećem kolu savladali Makedoniju 4:2, ali taj im rezultat ne garantuje polufinale, jer ukoliko Italija ili Češka u subotu ostvare pobedu sa najmanje tri gola razlike pridružiće se Španiji, Engleskoj i Nemačkoj u borbi za titulu.

B92